zondag 10 augustus 2014

Pieper

Pieper - de zus van Iwan - die bij ons woont samen met broer Elrond, is onlangs gediagnostiseerd met suikerziekte.
 


Pieper dronk al een tijdje meer dan anders. Kwam door het warme weer zo dachten we - maar het bleef aanhouden en ze plaste ook steeds meer. Dus langs de dierenarts. Na bloedonderzoek was het snel duidelijk: torenhoge bloedglucose spiegel. Ook heeft Pieper helaas last van een complicatie van suiker die soms voorkomt bij katten: namelijk spierverzwakking van haar achterpoten. Dit kan mogelijk overgaan als de suikerspiegel genormaliseerd is, maar er is geen garantie...Afwachten dus.

 

In de tussentijd moesten we met Pieper naar de dierenarts om daar te leren insuline prikken. 


 
Omdat Pieper begon te blazen naar de dierenarts nog voor de bak open gemaakt werd, besloot ze dat er een oefenobject nodig was: haar eigen blafbeest!
Deze schattige Jack Russel liet de dierenarts voordoen hoe het injecteren werkte en toen mochten de mensen van Pieper oefenen, eerst op de Jack Russel en toen op Pieper.
 
Pieper moet iedere dag 2 keer geprikt worden (om 8 uur en om 20 uur) met insuline. Dit gaat niet altijd even makkelijk - vooral 's avonds werkt ze niet goed mee. Maar het prikken gaat iedere keer gepaard met een kam en aaibeurt en dat vindt Pieper natuurlijk heel fijn.


Inmiddels zijn we een aantal dierenartsbezoeken verder en is de bloedsuiker van boven de 30 gezakt naar 15.5 (normaal voor katten is 2.5-8.5 - er is dus nog een weg te gaan).
Overigens had Pieper een paar jaar terug last van overgewicht (ze vindt de dieet brokken van Elrond (blaasdieet) namelijk heel erg lekker) - wat waarschijnlijk ten grondslag ligt aan de diabetes. Inmiddels is ze wel weer op een normaal gewicht overigens (met "dank" aan de diabetes).
 
Annemieke

6 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Jullie gaan het redden!
Succes en sterkte!

Jacq. zei

Succes en sterkte met het prikken van Pieper! En hopelijk gaan de achterpootjes het ook weer beter doen.

ina zei

Sterkte met het prikken, misschien went Pieper er aan?

Annemieke zei

Suiker was vanmiddag 12.9! Dus dat gaat de goede kant op.

katja zei

Goed zo, dat gaat echt de goede kant op! Hoe lang zijn jullie haar nu al aan het prikken?

Annemieke zei

Sinds 24 juli. Dus al een week of drie. Maar schijnt dat instellen wel maanden kan duren. Piepers achterpoten lijken weer wat meer kracht te hebben ook gelukkig. Gaat dus echt beter met haar.