zondag 31 augustus 2014

De koning is dood, ik ben de nieuwe koning

Ik ben Tinus. Mijn moeder en de mensen van mijn moeder moesten mij niet meer. Ik was pas 4 weken oud.
Ik was ziek maar het bleek dat ik nooit genoeg had gegeten. Daarom was ik erg stil de eerste dagen. Ik ben door een ander mens opgehaald en nu woon ik hier. Er was hier eerst een andere poes die Bram heette maar die doet het niet meer. Ik heb hem ook niet gezien hier in dit huis. Ze zeggen dat hij hier de baas speelde en nu dood is. Nu speel ik hier de baas.
En dat gaat heel goed.

Ik krijg hier goed te eten. Ik eis ook dat ik de hele dag te eten krijg. Ik ben aardig opgeknapt en kan nu laten zien hoe ik werkelijk ben. Nergens bang voor dus. Ik slaap bij de Blafferts want die zijn lekker zacht. Ik klim gillend tegen benen omhoog. Want ik heb uitgevonden dat ik dan sneller te eten krijg. Als het mens hier Tinus roept, kom ik er gelijk aan. Want je weet nooit of je eten krijgt of een aai. Soms wordt ik dan op een kattenbak gezet. Vind ik eigenlijk niet geweldig maar ik doe daar dan maar wat. Ik wil ook niet gelijk al te vervelend over komen nietwaar.

Ik doe nog niet zoveel eigenlijk. Slapen, eten en een beetje keten. En natuurlijk de hele boel bij elkaar gillen. Dan komt altijd die witte Blaffert naar me toe rennen. Kijken of er wat aan de hand is. Hij doet trouwens net of hij mijn nieuwe moeder is. En dat is helemaal niet nodig want ik regel het zelf wel allemaal. Nou ja, niet alles natuurlijk. En ik ben wel blij dat die Blafferts zo lief voor me zijn. Want ik heb toch ook veel liefde en een beetje bescherming nodig. Dat heb ik hier gelukkig wel. In mijn eerste huis helemaal niet. Ik zit vol plannen. Maar eerst wil ik ETEN, ETEN en nog meer ETEN. Ik ben de nieuwe koning in dit huis. Wacht maar tot ik echt groot ben.

Daaaag, groetjes van Tinus

6 opmerkingen:

ina zei

Tinus, wat fijn dat jij Bram gaat opvolgen. Volgens mij ga je het heel goed doen, al zal het moeilijk zijn om net zo'n goede koning te worden als Bram. Goed blijven eten, slapen en groeien en lekker eigenwijs blijven, dan maak je een goede kans.

Jacq. zei

Volgens mij ben je goed terecht gekomen, Tinus the King. Maar Bram blijft Bram the Man. Geniet lekker van je nieuwe huis!

Mevrouw Katblad zei

Goed zo, Tinus, zet 'm op! Jij wordt vast een heel goede "buitenland-reporter" voor het Katblad! We kunnen niet wachten tot je naar buiten mag. Straks in het voorjaar misschien?

Jacq. zei

Je mag van mij Tinus the King genoemd worden maar Bram bijft Bram the Man. Veel geluk in je nieuwe huisje! Ik denk dat je heel goed terecht bent gekomen.

Cisca zei

Hij is al buiten!!Rent gewoon achter de honden de tuin in. De achterdeur staat altijd open als het droog is.Heeft al vol studie zitten kijken hoe een katteluik werkt. Want ziet dat je daar door moet als de deur dicht is. Het is een zeer voorlijk ventje. Had ff een achterstand maar het beloofd wat.

Annemieke zei

Tinus, ik ben erg benieuwd naar hoe je je gaat ontwikkelen als opvolger van Bram. De lat ligt hoog, maar als iemand het kan ben jij het! Maar nu eerst maar eten eten en eten en groeien groeien en groeien!