zondag 10 augustus 2014

Kretense terraskatten

Tijdens onze vakantie in Kreta kwamen we een hoop katten tegen.

Dit examplaar bewaakte het dorpje waar we verbleven. Dat gebeurde vooral door in de schaduw te liggen en de boel met de ogen open of dicht in de gaten te houden.

De buren van het resort hadden ook een poes, die in dienst was als terraskat bij het restaurant van het resort (het buitendeel). Poes had jongen, die allemaal in opleiding waren tot terraskat. Hoeveel jongen ze precies had weten we niet. Wij hebben er nooit meer dan 4 tegelijk gezien, maar andere gasten beweerden dat er 6 jongen waren (maar misschien konden die niet goed tellen...door de zon bevangen of door de raki). Overigens waren de jongen niet heel jong meer en konden ze al bijna naar hun eigen terrasje toe.
 
 
 
De laatste foto is door het hijmens gemaakt. De tig mislukte foto's (want jonge katjes zitten niet stil, ook niet in Kreta) die het zijmens maakte zullen we u besparen.
Annemieke

5 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Leuheuk!

Jacq. zei

Schattig! En bijzonder die ene met alleen zwarte staart en zwart koppetje.

ina zei

Wat een bijzondere kleurverdeling!

Annemieke zei

Ja. Een vriendin maakte bij het zien van de foto maakte grap dat de witte koppen en staarten op waren en dit exemplaar met onderdelen uit de restbak was gemaakt.

katja zei

Die ene met die zwarte staart en zwarte pet heeft ook een stoer piratenooglapje zie ik op de andere foto.