maandag 18 februari 2013

Zal Wilma in de toekomst nog kittens kunnen opvangen?

Afgelopen week kregen wij een alarmerend bericht van Wilma.

Zoals veel lezers al weten vangt Wilma thuis zwerfkittens op voor dierenasiel Crailo te Hilversum. Omdat Wilma en Mevrouw Katblad elkaar via via kennen, zijn er inmiddels al een aantal van die kittens uiteindelijk in de Katbladbuurt terecht gekomen: De Boez, Gizmo, Igor en Mickie.
Wilma schreef dat zij misschien binnenkort geen kittens meer voor het asiel zal kunnen opvangen, omdat er dan geen zwerfkatten meer door asiel Crailo opgevangen mogen worden!

Het asiel Crailo is hard toe aan nieuwbouw, de gebouwen zijn versleten. Nu schijnen de gemeenten gemeenten Hilversum, Huizen, Bussum, Weesp, Naarden, Baarn, Lage Vuursche, Muiden, Muiderberg, Eemnes, Laren, Blaricum, Loosdrecht, Ankeveen, ‘s Graveland, Kortenhoef en Nederhorst den Berg waarvoor Crailo tot nu toe altijd de zwerfdieren opgevangen heeft, bedacht te hebben dat het goedkoper is de zwerfdieren voortaan buiten de regio in Amersfoort onder te brengen. Van de straat gehaalde zwerfdieren zouden dan eerst drie dagen in Naarden worden opgevangen, waarna ze dan naar Amerfoort zouden worden overgebracht. Hier kan men meer hierover lezen.
Dierenvrienden uit de Gooi- en Vechtstreek hebben nu een petitie opgezet om te proberen de  gemeenten over te halen de zwerfdierenopvang toch binnen de regio en dus in asiel Crailo voort te zetten: http://www.hetgooischezwerfdier.nl/petitie/ 

Lezers van het Katblad die al dat extra gesleep met de zwerfdieren ook willen voorkomen en die natuurlijk graag de wederwaardigheden van de kittens in Wilma's Opvang willen blijven volgen kunnen natuurlijk ook allemaal de petitie tekenen!
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen: