zondag 3 februari 2013

Droevig nieuws uit het asiel...Pirlo heeft het helaas niet gered. Na zijn niesziekte bleef hij heel benauwd en daarom waren er foto's gemaakt waarop te zien was dat hij ernstige bronchitis had ontwikkeld. Ondanks dat hij hiervoor behandeld werd ging hij steeds verder achteruit.
Vorige week zaterdag heb ik hem nog mogen verzorgen, ik verwonderde mij er toen over dat hij nog steeds zo'n zieke indruk maakte, ook al was zijn niesziekte over. Het leek alsof hij er niet meer helemaal 'bij' was. Er was iets raars met zijn rechteroog, net alsof het veel dieper lag dan het linker, het was niet meer ontstoken door de 'nies', maar toch... Hij had daardoor een beetje een 'scheef' koppie. Toen ik hem kroelde leek het ook een tijdje te duren voor dat tot hem doordrong, toen kon hij er nog wel een beetje van genieten.

De afgelopen week werd hij alleen maar magerder en benauwder en ondanks dat ook de dierenarts niet wist waarom de medicijnen niet aansloegen en er verder geen verklaring voor zijn slechte toestand te vinden was is er besloten hem niet langer te laten lijden. Het vermoeden is dat hij ergens een tumor gehad heeft, waardoor hij zich sowieso steeds slechter ging voelen en die misschien ook wel de oorzaak van zijn slechte weerstand tegen niesziekte en bronchitis is geweest.

Katja

4 opmerkingen:

ina zei

Ach, wat triest. Gelukkig is er goed voor hem gezorgd en is hij uit zijn lijden verlost.

Mevrouw Katblad zei

Ach jee....
Tja, slechts nieuws hoort er helaas ook bij.

Wilma zei

Lieve Pirlo, een goede reis naar de Regenboogbrug.

Laila and Minchie zei

Such sad news. We are so sorry.