zondag 29 juli 2012

Interne verhuizing in het asiel

In adoptiehok nr. 5 van de ziekenboeg zitten sinds kort vier nieuwe logé's:


Boris heeft zijn hok aan hen moeten afstaan en verblijft zelf zolang op een quarantaineafdeling waar nog een paar katten met lichte niesziekte bivakkeren. Helaas is er nog steeds niemand speciaal voor hem gekomen.

De nieuwe bewonertjes van de door het Katblad gesponsorde schuilhut heten (zie bovenste foto v.l.n.r.) Belle-Louise, Belle-Fay, Belle-Sophie en Bertje. Het zijn de kittens van moeder Belinda die momenteel nog op de quarantaine-afdeling verblijft. Ongeveer een maand geleden werd de familie buiten gevonden, de kittens waren toen een week of vier. Moeder Belinda was ernstig verzwakt en kittens en moeder keken in eerste instantie niet echt naar elkaar om, zodat zelfs getwijfeld werd of ze wel bij elkaar hoorden. Ook omdat het moedertje heel lief en aanhankelijk was naar mensen, terwijl de kittens nogal bang waren en duidelijk nog niet eerder een mens van dichtbij hadden gezien.

Maar na een nacht in het asiel waarbij moeder en kittens goed te eten hadden gehad (de kittens bleken gelukkig al zelf te eten) vlijden de kittens zich toch bij moeder neer en begonnen te sabbelen. Opluchting bij iedereen, maar deze was van korte duur: moedertje Belinda had helemaal geen melk en was zo uitgeput dat de dierenarts haar verdacht van ernstige ziektes waarop ze eerst getest zou moeten worden. En omdat ze eigenlijk te zwak was voor de drukte van de vier kittens kreeg zij haar eigen hokje en gingen haar vier kinderen naar een pleeggezin om te ervaren dat mensen echt niet zo eng zijn.


Gelukkig bleek al snel daarna dat Belinda in ieder geval geen erge en besmettelijke ziekte had, en in de quarantaine sterkte zij snel aan.

Met de kittens, die in eerste instantie gezond overkwamen, bleek het minder goed te gaan, ze kregen heftige diarree en omdat dat veroorzaakt werd door een erg besmettelijke parasiet (giardia) is besloten dat ze beter in de ziekenboeg van het asiel gehouden konden worden.
Eén kittentje heeft zelfs een paar dagen bij de dierenarts moeten doorbrengen omdat het zodanig verzwakt was dat het niet meer kon eten. Nu, een paar weken later zijn ze er gelukkig weer bijna bovenop.

Bang voor mensen zijn ze inmiddels ook niet meer, al vond het kleine schildpadje al dat geflits in haar hokje helemaal niets. Haar broertje en zusjes klommen zowat in de tralies om maar zo goed mogelijk op de foto te komen.
De kittens worden trouwens voorlopig nog niet geplaatst, ze zijn nu nog te jong en moeten ook helemaal beter en aangesterkt zijn.

Katja


3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een schatjes! Hopelijk sterken ze goed aan - zo te zien zijn ze aan de beterende hand.

Wilma zei

Hopelijk worden ze allemaal weer snel beter en kunnen ze geplaatst worden. Het zoeken van nieuw personeel zal zeker geen probleem zijn bij deze hartenbrekertjes.

Mevrouw Katblad zei

Oh, wat een ontroerende bekkies weer... En wat een akelige start voor deze kittens, al hebben ze geluk gehad dat ze van straat werden gehaald en zo goed verzorgd worden!
Goed en leuk om te zien welke haarfabriekjes allemaal "ons" adoptiehok (Schuilhut nr.5) bezoeken!
En dank je Katja, voor dit mooie verslag!