vrijdag 9 maart 2012

Kort nieuws uit het asiel

Ik lees net het bericht op de hoofdpagina over Miepie en realiseer me dat ik helemaal vergeten ben naar hem te vragen toen ik vandaag in het asiel was.

Bovenstaande is dus geen nieuws, maar ik wil de lezers wel even op de hoogte brengen van ander achterstallig nieuws betreffende twee eerder in het Katblad figurerende asielzoekers.

Allereerst de arme sloeber die nu een maand in het asiel zit. Hij is Casper genoemd en is een week geleden gecastreerd. Dit is hem nogal zwaar gevallen en hij is er nu pas weer een beetje bovenop. Hij ziet er wel stukken beter uit dan de dag dat ik hem van de straat en uit de sneeuw haalde. Hij komt goed aan, al is hij nog steeds heel slank vanachter. Van voren is hij stevig gespierd, hij heeft een beetje het figuur van een gewichtheffer. Een aandoenlijk beest om te zien. Als hij zijn eten maar eerst binnen heeft is hij heel aanhalig en loopt druk heen en weer om zich te laten aaien en kopjes te geven. De angst die hij de eerste dagen toonde door tegen de muren op te springen, heeft hij niet meer. Je kan hem nu gewoon optillen om hem in zijn hokje terug te zetten.

Dan Joris, de andere arme sloeber die anderhalve week geleden uit de Groenhazengracht werd gevist. Die is niet opgehaald door een eigenaar, dus die zal hij dan ook wel niet gehad hebben. Hij is geschat op een jaar of twaalf, maar persoonlijk vind ik hem er eigenlijk nog ouder uit zien, als ik hem vergelijk met andere 'twaalfjarigen'. Kan ook zijn omdat hij zo ontzettend mager is. Het is een enorme lieverd, die heel hard gaat spinnen als je hem op schoot zet. Hij eet goed maar komt niet echt aan, dus er wordt nog uitgezocht wat er met hem aan de hand is.

Katja

(disclaimer :-) : ik heb dit geschreven n.a.v. mijn ervaringen die ik opdoe tijdens één ochtend in de week vrijwilligerswerk in het asiel. De vaste medewerkers en vrijwilligers die meerdere dagen per week komen werken kunnen misschien een heel andere kijk op de dieren hebben, of heel andere ervaringen in de omgang met de dieren).

3 opmerkingen:

mw. Katblad zei

Dank je wel voor deze up-date, Katja! En jou kennende kunnen we je eigen indrukken best wel vertrouwen!

Bart zei

fijn om te lezen dat het goed gaat met deze twee. Ik hoop dat ze snel weer een warm mandje bij een lief mens krijgen.

Annemieke zei

Inderdaad fijn om te lezen dat het goed gaat.