zondag 3 april 2011

Ingezonden: over de Boez en "het zijn maar katten"

Wat een hartverscheurend verhaal heb je geschreven.... trouwens wel meer deze week. We leven alletwee sterk met je mee, Annemarie, en wij huilen ook om wat jou, Oscar en de anderen overkomt.
We wilden dat we wat konden doen, de machteloosheid voelen we ook hier. Vandaag nog waren we in Leiden, en waren we alletwee op zoek naar een spoor van Boez, dromend dat we hem ergens zouden vinden en weer terug konden brengen....
Dus voor ons is hij ook niet "alleen maar een kat", we weten hoeveel jij en de anderen van hem houden, we zijn zelf ook van hem gaan houden, en kunnen begrijpen hoe verdrietig en machteloos jij je moet voelen.
We hopen dat Boez weer terugkomt, en dat er een logische verklaring gevonden wordt voor zijn afwezigheid.... maar we voelen ook de hoop in onze schoenen zinken. We hopen in ieder geval dat je er achter komt wat hem overkomen is, zodat de onzekerheid ophoudt. Want dat lijkt me inderdaad het ergste.... niet weten wat er met hem is gebeurd.
Bij ons is de dood van Tamsin eind vorig jaar ook zo ontwrichtend geweest. Met haar is ook een heleboel vrolijkheid, geluk en harmonie weggevallen. Als gevolg van de inbraak en de daaropvolgende dood van Tamsin zijn de andere katten nog steeds niet de oude, en is het maar de vraag of de vrede ooit terugkomt: we moeten Tummy elke dag opsluiten in de slaapkamer, en als we 's nachts de deur openlaten moeten we regelmatig opstaan om hem te "ontzetten" als de andere 2 hem weer belagen en verhinderen om zich te verplaatsen (het lijkt alsof ze Tummy de schuld geven van wat er is gebeurd, en hem nu het recht op aanwezigheid in huis willen ontzeggen).
Nee, het zijn niet "alleen maar katten", het zijn levensgezellen die deel uitmaken van je hart en ziel, en die grote wonden slaan als ze daaruit weggerukt worden. De enige troost is dat je ze in de tijd dat je voor ze mocht zorgen, een gelukkig leven en de beste zorgen hebt gegeven; Boez heeft geboft met jou, en als hij ergens is, zal hij je zeker dankbaar zijn voor alle liefde die hij bij jou ervaren heeft.... en hopelijk weer mag ervaren.
Nogmaals sterkte Annemarie; laat het aub weten als we wat voor je kunnen doen!

Liefs van Angelo en Marjon.

1 opmerking:

Annemarie zei

Een erg lieve brief van jullie. Dank jullie wel.....