donderdag 9 september 2010

Nieuws over Frutseltje
Het gaat heel erg goed met het grietje. Eten en drinken gaat prima, dus ze groeit goed. Haar rechter oogje blijft wat geïrriteerd.
Ze zit nu continu beneden in de kittenkooi en af en toe mag ze lekker in de kamer spelen. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar op een afstandje vindt ze mensen toch nog wel eng en duikt ze nog regelmatig weg. Maar er zit nog steeds een stijgende lijn in en met veel geduld kan ze nog veel leren.
Inmiddels heb ik ook contact met haar nieuwe personeel. Nu weet ik ook het echte verhaal over de vondst van haar én van Scruffie! Ze zijn namelijk beide in Muiden aangetroffen op een bouwterrein. De jongen die ze probeerde te vangen heeft daarbij de hulp ingeroepen van een vriendin. Zij wordt het nieuwe personeel van Frutseltje, die verder door het leven zal gaan als Juliëtte.
Het is ze in eerste instantie gelukt om Frutseltje te pakken te krijgen. Scruffie was wat gehaaider en ontsnapte telkens. Omdat de dierenambulance niet naar Muiden wilde komen om Frutsel op te halen, want dat zou buiten hun regio liggen, werd afgesproken om naar Kortenhoef te rijden, waar Frutsel dus overgedragen is aan de mensen van de dierenambulance. Die hebben haar naar het asiel gebracht en zo is op haar papieren komen te staan dat ze in Kortenhoef gevonden is. Er is aan de dierenambulance gevraagd of men een vangkooi of net mocht lenen om het andere katje te vangen, maar dat mocht helaas niet. Na drie dagen intensief proberen is het ze eindelijk gelukt om ook Scruffie te vangen met een groot visnet. Hem hebben ze direct naar het asiel gebracht, omdat hij duidelijk medische hulp nodig had. De weken die daarop volgden hebben beiden regelmatig gebeld met het asiel en zijn er langs geweest om te vragen hoe het met beide katjes was. Ze waren heel erg verdrietig toen ze hoorden dat Scruffie het niet gered had.


Volgende week dinsdagmiddag gaat Frutseltje verhuizen. Haar nieuwe personeel zal de verdere socialisatie van mij overnemen. Ik heb daar alle vertrouwen in. Frutsel gaat een gouden mandje tegemoet, daar ben ik van overtuigd!

Wilma

6 opmerkingen:

katja zei

Dus Scruffie en Frutsel waren broertje en zusje... Dat maakt het zo mogelijk nog tragischer...en wat rot ook voor de 'vinders': als ze wat meer hulp hadden gehad van die dierenambulance had het voor Scruffie misschien ook anders afgelopen.
Maar wat leuk dat Frutsel/Juliette bij haar 'vindster' gaat wonen ! En ze ziet er goed uit hoor, ondanks haar oogproblemen !

Mevrouw Katblad zei

Geweldig dat de dame die "Juliette" heeft gevonden haar ook wil gaan verzorgen. Met zo'n speciale band kan het niet anders dan helemaal goed komen met de kleine poes!
En Wilma, weer onze complimenten voor jouw niet aflatende zorg voor de verschoppelingetjes! Je doet geweldig werk!

Hans zei

Wat is dat voor dierenambulance die niet wil helpen omdat het buiten hun regio is!!!????

Stel dat dit een mens zou overkomen en de ambulancedienst zegt, laat maar doodbloeden, het is onze regio niet. Ongelooflijk!!!!!

Hans zei

Maar ze ziet er prima uit. Zeker na de eerste foto's toen ze pas gevonden was. Wat een lieverd. Ik wens haar nieuwe personeel veel geluk met dit schatje! Dat zal zeker lukken.

ina zei

Ik vond ze al zo op elkaar lijken, het leek op de foto's wel of Scruffie ook maar 1 oogje had. Fijn dat het met Frutsel/Juliette zo goed gaat en dat zij binnenkort naar haar eigen huis mag.

Wilma zei

Dat klopt Ina, Scurffie is ook geboren met maar één oogje.