zondag 22 augustus 2010

Scruffie

’s Avonds na mijn werk heb ik je opgehaald bij het asiel. Je was moederziel alleen gevonden. Misschien zou je een leuk vriendje voor Frutseltje zijn, dat had ik gehoopt. Toen ik je thuis uit de vervoersbox haalde, schrok ik. Jeetje, wat was je mager! En omdat je behandeld was met anti-vlooienspray zag je vacht er ook nog eens vreselijk uit.Toen ik je op de grond van de kattenkamer zette, deed je wankelend een paar stapjes. Maar van de brokjes die ik je aanbood nam je gretige happen. Misschien valt het dan toch nog mee, dacht ik. Na het eten ging je ineengedoken naast het brokjesbakje zitten, met je kopje tegen het bakje geleund. Daar zat je na een tijdje nog. Ik heb je toen maar in een mandje gelegd en heb je toegedekt.
De volgende morgen zag ik je nog in hetzelfde mandje liggen en vreesde het ergste. Maar als ik goed keek, zag ik dat je nog ademhaalde. Je lag in je eigen uitwerpselen en voelde heel koud aan. Je reageerde ook niet echt meer, alleen nog wat reflexen. Ik probeerde je nog te temperaturen, maar de thermometer reageerde al niet meer. In een handdoek gewikkeld heb ik je op schoot genomen. Je ademhaling werd steeds minder zichtbaar, maar je hartje was sterk. Ook toen ik je weer naar het asiel bracht, was, als je goed keek, je ademhaling nog zichtbaar. Daar zouden ze met je naar de dierenarts gaan. Die zou je, indien dat nog nodig was, helpen om alle ellende achter je te laten.

Lieve Scruffie.
Je bent in ieder geval niet naamloos gestorven. Als je een week eerder was gevonden, dan had je waarschijnlijk nog een kans gehad. Nu was de strijd te ongelijk. Ik ben heel erg blij dat ik je nog heel even gekend heb. Dag moppie, een goede reis naar de Regenboogbrug.

Wilma

6 opmerkingen:

katja zei

Arme Scruffie, wat een verdrietig leventje heeft hij/zij gehad. De tranen stroomden over mijn wangen toen ik dit las. Terwijl ik hem/haar niet eens echt gekend heb... Wilma, heel veel sterkte gewenst !

Annemieke zei

Wat zielig!

Mevrouw Katblad zei

Ach, arm klein ding....

Hans zei

Ach scruffie,

waarom doen mensen dit kleine katjes aan!?
Soms hebben kleine verschoppelingetjes pech, soms geluk. Maar het allergrootste geluk voor jullie is, dat er Wilma's bestaan!.
Ik ben heel erg benieuwd hoe met Frutsel is!

Hans zei

Ach scruffie,

wie doet nou zo iets. Vandaag weer, iemand in Deurne (Brabant) die aeen katje levend begraaft. Ondanks at men er snel bij was heeft ie het ook niet overleeft. En wat te denken van dat krakjorreme mens in Engeland, die - God betere het - nog gezegd heeft, "ik snap waarm iedereen zich zo druk maakt, het was maar een grapje", een kat in de Kliko gooit!. Het dier heeft uren in doodsangst gezeten . En dan verbaasd is over de commotie. Dat mens mogen ze van mij ophangen.
Ze staat nu onder politiebescherming. In ieder geval mag men haar wel een proces aandoen!

Saskia zei

Ach goshie....snif...wel fijn dat het beestje nog even een beetje warmte kreeg van zijn/haar verzorgster....