zondag 4 april 2010

Binoche, de Prinses


Toen wij bij Minspin waren, zijn wij ook nog op bezoek geweest bij Binoche. Zij is nog een jonge poes, een vondelinge, maar weet precies wat zij wil en is vast en zeker van hoge komaf.
Nee, wij kwamen niet zomaar in haar huis binnen; eerst wilde zij uitgebreid onze schoenen inspecteren. Daarna mochten wij pas verder met onze reportage.



Binoche houdt veel van rozen. Die zijn dan ook speciaal voor haar neergezet in de Oranjerie, waar het prinsesje graag vertoeft. Binoche ruikt en knabbelt veelvuldig aan deze bloemen, maar laat ze over het algemeen wel netjes in de vaasjes staan. Dat is maar goed ook want anders zou het maar een troep worden in de prachtige, met lichte kleuren ingerichte, vertrekken van de hoogheid.



Binoche po(e)seerde niet zo graag voor ons, maar dat zal wel gelegen hebben in het feit dat wij maar gewoon volk waren, en dat de foto's slechts bedoeld waren voor ons Katblad en niet voor het sjieke blad "Majesteit".



Ah! We mogen natuurlijk niet vergeten de huisgenoten van de prinses te vermelden, of zijn het haar bedienden? Ze heten Mos en Max, en lijken sprekend op elkaar. Daarom kunnen wij u ook niet met zekerheid de naam van bovenstaand ventje geven; het is dus of Mos, of Max! Zelfs de dierenartsassistente heeft niet altijd in de gaten dat de twee toch wel iets in uiterlijk verschillen. Gelukkig weet het mens van de haarfabrieken precies wie wie is....
Wel, het regende behoorlijk, en hoewel bovenstaande vent het liefst buiten zooit, besloot hij toch maar om even binnen te komen. Hij had namelijk honger.



Maar rustig eten was er niet bij. Prinses Binoche wilde namelijk erg graag weten waar Max (of Mos) had uitgehangen, en moest hem daartoe nodig uitgebreid besnuffelen.




Ja, en wat doe je als je je bakje hebt leeggegeten? Blijf je binnen bij die lastige prinses of ga je weer naar buiten? Wel, ondanks de stromende regen was een beslissing snel genomen. De deur moest worden geopend.



Vervolgens kwam de tweede huisgenoot binnen (Mos of Max dus). Ook hij kwam voor een snelle hap en werd eveneens behoorlijk lastig gevallen door het koninklijk hoogheidje. Ach en wee! Nee, het is niet makkelijk om als gewone jongen bij de adel in te wonen!



Toen de beide jongens weer naar buiten waren gegaan, wilde prinses Binoche wel even spelen met haar flinke muis. Zij zette haar nageltjes behendig in de spitse snuit van het arme diertje.
En vervolgens was het weer tijd voor de rozen.


En u zult moeten toegeven: de combinatie Binoche - Rozen is geweldig mooi! Wellicht kunnen we deze foto wel kwijt aan een wat deftiger Katblad? Wel voor veel geld natuurlijk, heh? Vanwege de moeilijkheidsgraad dus (zwart en beweeglijk).


De jongens zaten zich buiten te soigneren terwijl de prinses zich met haar rozen vermaakte. Zo heeft iedereen zijn eigen bedoening, en (stands)verschil moet er nu eenmaal zijn.....



En toen was het voor ons weer tijd om te gaan. Nog een laatste foto van prinses Binoche en een hartelijk "tot ziens" van beide kanten. En natuurlijk onze hartelijke dank aan het mens van Binoche, Mos en Max voor het zeer aangenaam verpozen in de prachtige Oranjerie!
(Meer over Binoche, Mos en Max kunt u zien - want we hebben het over zeer mooie foto's - op www.aniscats.blogspot.com)

4 opmerkingen:

katja zei

Binoche is inderdaad prachtig en vooral in combinatie met de rozen !
Op haar 'eigen' site vind ik vooral http://anitamarc.jalbum.net/BINOCHE/slides/IMG_9847.html fantastisch ! :-)
Verder ook prachtige foto's hoor !
Ik zag ook nog wat foto's van Minspin waarop je kan zien dat zijn oren ook gewoon rechtop kunnen (in de reportage van mevrouw Katblad staan zijn oren telkens wat onzeker naar opzij).

Annemieke zei

Binoche moet inderdaad wel een kat van stand zijn. Mooie foto's van een mooie kat.

Wilma zei

Wat een mooie ogen heeft Binoche!!

Binoche zei

Hela, ik ben niet echt van adel hoor! Ik ben net als mijn huisgenoten een gewone straatpoes. Ik heb echter wel heel veel allures en dat vind mijn baasje superleuk. Anderzijds spook ik ook het meeste uit, ik gooi soms wel de rozen uit de vaas en dat vind mijn baasje niet altijd fijn. Maar zij houdt van ons alledrie echt evenveel. En ja hoor, we worden behoorlijk verwend :-)
We bedanken mevrouw Katblad van harte voor het mooie artikel in dit blad. Wij kijken ernaar uit als zij volgende keer een bezoek brengt aan ons neefje Minspin. Dan is zij ook hier weer van ganserharte welkom.