donderdag 1 april 2010

Bericht van de Dierenbescherming Noord-Holland Noord


sim en dum - tibbe



shala en oscar


nakkes


Beste dierenvriend,

Vorig jaar overhandigde de Dierenbescherming 5.798 proteststemmen tegen de 'kattenmoord op Texel' aan de gemeente Texel. Mede dankzij deze proteststemmen heeft de Dierenbescherming kunnen voorkomen dat de katten afgeschoten werden. Staatsbosbeheer, het Nationaal Park Duinen van Texel en de gemeente Texel wilden in het najaar van 2009 tientallen katten vangen in kooien om de dieren vervolgens ter plekke af te schieten. De Dierenbescherming kwam in het geweer tegen deze dieronvriendelijke methode. Afschot is een schijnoplossing aangezien opengevallen plekken weer opgevuld worden door nieuwe dieren.


Onze oplossing.
De Dierenbescherming weet uit ervaring dat het vangen, castreren en in de nabije omgeving terugplaatsen in combinatie met preventieve maatregelen veel effectiever is. De Dierenbescherming betreurt het dat Staatsbosbeheer, het Nationaal Park Duinen van Texel en de gemeente Texel hier niet in mee wilden denken. Daarom heeft de Dierenbescherming als noodoplossing voorgesteld de dieren op te vangen in haar asielen, hoewel de Dierenbescherming van mening blijft dat ook dit geen efficiënte oplossing is.

Enorme klus.
Inmiddels zijn er 39 katten gevangen door Staatsbosbeheer en vervolgens door de Dierenbescherming opgevangen. Een enorme klus! Alle katten werden eerst opgevangen in een pension op Texel. Vervolgens met behulp van vrijwilligers met de boot naar het vaste land gebracht, alwaar de dieren verspreid werden onder verschillende asielen in Noord-Holland Noord. In de asielen werden de katten liefdevol opgevangen, medisch onderzocht, gecastreerd en gechipt. Twee katten konden direct al terug naar hun bezorgde eigenaar en een aantal katten zijn al herplaatst. De overige katten zoeken nog een baasje. In de deze brief stellen we een aantal van deze katten aan u voor.
Steun ons met een gift.
Mede dankzij de vele proteststemmen zijn de dieren nog in leven en krijgen zij een tweede kans. Maar u kunt meer doen. U kunt namelijk helpen met een vrijwillige financiële bijdrage. Zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de katten goede (medische) verzorging krijgen en dat ze weer geplaatst kunnen worden bij een nieuw gezin. Daarom vragen wij u om een gift. Dit kan via onderstaande online donatiemodule of door een bedrag over te maken naar gironummer 493727 t.n.v. Dierenbescherming afdeling Alkmaar e.o. Alvast hartelijk bedankt namens de dieren!

Met vriendelijke groet,
Dierenbescherming Noord-Holland Noord
Anna Jolij
Afdelingsdirecteur
Ontsnapt aan de dood, wachtend op een tweede kans!

WIJ STELLEN AAN U VOOR...

Shala (geplaatst)
Shala was een van de eerste katten die op Texel door Staatsbosbeheer gevangen is. Ze is tijdelijk opgevangen door het Dieren Opvang Centrum in Schagen, maar vond al snel een nieuw thuis. Haar nieuwe baasje Monique is erg gelukkig dat de Dierenbescherming heeft kunnen voorkomen dat Shala in haar vangkooi doodgeschoten zou worden.
Monique: "Shala begint zich steeds vertrouwder te voelen in haar nieuwe huis. Ze is erg nieuwsgierig naar alle „mensenspullen‟ die in huis staan en is ook al vriendjes geworden met onze andere kat."

Tibbe
Tibbe, de Texelaar met de blauwe ogen, heeft kort geleden bedacht dat hij toch niet zo wild is als hij eerst leek. Hoewel hij nog erg onzeker is, vindt hij het wel prettig om geaaid te worden, vooral onder zijn kin of over zijn wangetjes. Oppakken vind hij nog doodeng en dan wil hij echt weg, maar verder is hij heel zachtaardig (type ‘lijkt stoer, maar is zacht eitje').Nieuwsgierig naar Tibbe? Kijk op http://www.dierenasiel-hoorn.nl/

Sum en Dim
Sum en Dim verblijven samen met een aantal andere Texelse katten in het Dieren Opvang Centrum in Schagen. Sum is een jonge gecastreerde kater van nog geen jaar oud. Zijn leeftijdsgenootje Dim (zwart) is een gesteriliseerde poes. Ze zijn nog niet echt gewend aan mensencontact, maar beginnen zich steeds meer op hun gemak te voelen. Daarnaast hebben ze de leeftijd om nog veel te leren. Sum en Dim vinden veel steun aan elkaar en daarom zou het leuk zijn als ze een stekkie met zijn tweetjes kunnen krijgen. Meer informatie via www.dierenasielschagen.dierenbescherming.nl/texelkatten

Oscar
Oscar wordt momenteel liefdevol opgevangen in het dierenasiel in Hoorn. Het is een kater, inmiddels gecastreerd, van waarschijnlijk 4 jaar. Oscar is erg gezellig en wil graag geknuffeld worden. Ook "praat" hij honderduit tegen zijn verzorgers. Soms is hij wel een beetje stout en hapt hij tijdens het aaien ineens in je hand. Zijn nieuwe baas moet dus wel enig gevoel voor humor hebben! Meer informatie over Oscar kunt u krijgen via de website http://www.dierenasiel-hoorn.nl/

Nakkes
Nakkes is in goede handen bij Stichting Zwerfdier in Alkmaar, maar niets is natuurlijk mooier dan een eigen huisje. Nakkes is een mooie meid van ongeveer anderhalf jaar oud. Ze is dol op spelen met andere katten. Tegenover mensen is ze nog een beetje verlegen, maar komt steeds een beetje meer los. Ze vindt het heerlijk om met een krabbertje over haar kop gekroeld te worden. De nieuwe eigenaar zal nog wel geduld moeten hebben, maar als ze een leuk baasje heeft gevonden zal het helemaal goedkomen met Nakkes. Meer informatie is te vinden op http://www.stichtingzwerfdier.nl/

Meer Texelse katten verdienen een tweede kans... Bovenstaande katten zijn uiteraard niet de enige Texelse katten die wachten op een nieuw baasje. Nog vele andere Texelse katten worden momenteel opgevangen in de bovenstaande asielen in Noord-Holland en verdienen een tweede kans. Misschien wel bij u? Veel van deze katten kunnen gewoon bij een gezin in huis herplaatst worden. Een deel van de katten is zonder menselijk contact opgegroeid en daardoor niet sociaal genoeg om in huis herplaatst te worden. Voor deze katten zoekt de Dierenbescherming locaties waar de katten als „buitenkat‟ gehouden worden om bijvoorbeeld de muizen uit de buurt te houden. Het ideaal beeld is dan een groot bedrijfsterrein of een boerderij waar de katten hun eigen gang kunnen gaan. Wel is het belangrijk dat deze katten evengoed de nodige zorg krijgen die ze verdienen. Alle dieren zijn gesteriliseerd en gechipt. Mensen die interesse hebben in zowel een huiskat of een buitenkat kunnen contact opnemen met de Dierenbescherming via het telefoonnummer 072-515 00 71.

Geen opmerkingen: