zondag 29 juni 2014

Nieuwste mode?

Pluis heeft een wondje in haar nek, dat ze steeds open krabt. Een kraag zou precies op het wondje zitten.
Ik vond deze oplossing op internet.

De col deed het vandaag goed bij Pluis, maar ’s nachts laat ik het niet zitten. Omdat hij wat opgerekt is geraakt, kon ze bij het zich wassen bijna haar bek er onder krijgen, dat is te eng.
Morgen misschien de boord van een oude pyjamajas van katoen, maar alleen zolang we thuis zijn. Onder de col wordt het waarschijnlijk een beetje warm, en gaat het misschien nog eerder jeuken.

(In een volgende e-mail:) Ik heb nu mooiere boorden op de markt gekocht, witte. Omdat ze rafelden heb ik ze nu gezigzagd op de naaimachine. Pluis wordt wel wat wantrouwig van het gehannes.

Ik denk dat het wondje van buitenaf is ontstaan, misschien na verwijderen van een teek. Het is gelukkig niet groot, ½-1 cm doorsnee. Het ziet er mooi roze uit, nog niet ontstoken, gelukkig.

Truus

De redactie kreeg deze foto ook al meer dan een week geleden toegezonden, dus misschien zijn er allang nieuwe ontwikkelingen m.b.t. het wondje van Pluis. Zijn er lezers die (goede of slechte) ervaring hebben met de oplossing die Truus heeft gevonden? Zijn er nog tips?

3 opmerkingen:

ina zei

Rondom wat haar weghalen en een pleister plakken misschien? Of heeft ze die binnen de kortste keren verwijderd?

Truus zei

Het lijkt goed te gaan nu met het kleinere witte boord. Er zit nog maar een klein korstje, maar het jeukt nog wel af en toe.

ina zei

Ik vind het wel cool staan, hoor!