zondag 29 juni 2014

Die Dove Witte

Die Dove Witte wil zich graag voordoen als tuinkat. En vond het hoognodig dat er eens wat in de tuin gedaan werd. Ze was niet te spreken over dat kale gedoe.Mevrouw is niet te spreken over het feit dat alles zo langzaam groeit. Zo gauw als de sprietjes wat voor gaan stellen gaat ze erop kauwen of op liggen. Ze is daar al een paar keer op aangesproken. Maar geen resultaat. Dat is haar idee van een fijne tuin. Groen is om op te vreten en op te liggen.'Mens doe er eens wat aan want dit schiet niet op zo. Of ga ergens wat kopen. Ik wil groen, groen en nog eens groen.
Kijk dit lijkt er meer op. Het is natuurlijk nog helemaal geen lekkere lig- of vreettuin. Dat wordt het ook niet met al die tegels.
Het mens vindt dit fijner. Geen tot weinig onderhoud. Dat kan het mens lichamelijk niet meer opbrengen, zegt ze. Ze snapt er dus helemaal niks van. Daarom heb ik me ook als tuinkat opgeworpen. Alles wat ik opvreet en platlig, gaat gewoon door. Daar is dus geen werk aan.
Wie ik ben??? Ik ben de huisgenoot van Bram. En in de wandeling heet ik Die Dove Witte. Eigenlijk heet ik Dollie. Maar ik ben knetterdoof. Aangeboren. Het zal me dus een worst wezen hoe ik genoemd word. Trouwens worst heb ik liever dan gras. Maar dat terzijde.'

5 opmerkingen:

ina zei

Vreemd dat je doof bent, Dollie, je hebt toch niet 2 blauwe ogen. Je bent wel mooi, hoor. Ben je een beetje lief voor Bram?

Bram zei

Die Dove heeft een geel oog en een blauw oog. Mensen vinden dat geweldig apart. Ik persoonlijks vind het maar een raar gezicht. Die Dove doet net of ik niet besta. Boeit me ook niet ik leef in mijn eigen wereld.

katja zei

Je zou eigenlijk verwachten dat ze maar doof zou zijn aan één oor. Maar goed, mijn Rissa is helemaal zwart en ook stokdoof tegenwoordig... Miauwt die Dove Witte ook zo hard?

Cisca zei

Die Dove heb ik sinds ze 3 weken oud was. Gered van de buren en met de hand grootgebracht door mij. Ze was aangeboren doof en uit en te na door de dierenarts behandeld voor van alles indertijd.Ze gaf nooit geluid tot ze zelf een kitten kreeg. Ze liep daar de hele dag hard mauwend achteraan toen de kitten de wereld ging verkennen. Ze verloor het geen moment uit het oog en viste het dagelijks uit de bomen .Het was een zeer ondernemende kitten. Kitten weg en ze werd weer stil. In dit huis mauwt ze wel als ze bij me wil zijn en er een deur dicht is.Alle levende wezens bloeien op in dit huis. Heel wonderlijk. Behalve Bram dan die de pecht had ziek te worden

Annemieke zei

Wat een mooi exemplaar! En de eigengereidheid straalt ervan af.