donderdag 12 juni 2014

Pippi en Pluis op avontuur

Met Pippi en Pluis gaat het prima. Ze zijn veel buiten, o.a. in de zandbak van de nabij gelegen opgebroken straat. Daar bleken ze achter een bestuurbare auto aan te rennen van buurkinderen, zo werd mij verteld.


Alleen Pluis heeft recent een spook gezien in de keuken of op de gang. 

Ze durft haast niet binnen te komen en eet liever buiten. Dat moet dus slijten. Mogelijk heeft het te maken met het vogeltje dat Pippi mee naar binnen had gebracht zondag. Die hebben we overigens gered in de gang waar het naar het licht van de voordeur vloog en door Pippi na een sprong van 2 meter werd teruggepakt.

Pluis had al eerder drempelvrees, mogelijk als gevolg van een stekend vliegbeest dat haar daar te pakken had genomen.

Pippi heeft ontdekt dat vogelvoedertafels heel geschikt zijn als zonnebank. Zodra wij daar vlakbij buiten zitten, gaat ze er gezellig bij liggen.


Groeten,
Truus

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Geweldige foto's met die voederbak! Hopelijk gaat de drempelvrees snel over

katja zei

Pippi denkt zeker dat de vogels haar zo in de bek zullen vliegen?

Jacq. zei

Wat een ideale plek, zeg! Slim van haar en wie weet dat er een vogel haar bek invliegt... Ben daar meer optimistisch over dan Katja :-)

Truus zei

Pluis is nog steeds bang/voorzichtig en komt nu het liefste binnen via de tuindeur in de woonkamer, maar daar is geen kattenluik, dus moeten we mevrouw wel even opendoen.Wel fijn is dat de deur van de keuken veel wijd open staat bij het mooie weer, dan heb je een goed overzicht. Als ze heel veel honger heeft , springt ze dan met een flinke sprong over de drempel en rent door naar de gang. Daar wil ze dan wel eten.