woensdag 16 april 2014

Igor in de (lappen-)mand

Achterstallig bericht (van afgelopen vrijdag):
 
Igor was gisteren al een beetje sloom, hij wilde de hele tijd slapen. Nu is dat bij hem niet zo vreemd, maar deze keer was het wel erg hardnekkig. Toen ik hem eens goed bekeek zag ik dat hij een vies oogje had en zijn ademhaling ging ook nogal snel. Vanochtend was hij nog niet beter en het viel op dat hij ook een beetje mank liep. Toen begon ik te denken dat hij waarschijnlijk had gevochten en daarbij een beschadiging had opgelopen aan zijn poot en zijn oog. Dus heb ik hem opgepakt en in zijn vervoersmandje gestopt, wat hij zonder protest toeliet, ook geen goed teken.
Gelukkig mochten we meteen komen bij de dierenarts. Die constateerde een flinke koorts, een ontstoken oog, gelukkig zonder beschadigingen, en er kwam een grote korst van hem af, we zagen zo snel niet waar die vandaan kwam, maar het was duidelijk dat Iegje gewond was geraakt. Omdat Igor erg moeilijk is bij het innemen van medicijnen kreeg hij een injectie met antibiotica en een met een pijnstiller. We kregen een oogzalfje mee, dat mogen we 4x per dag in zijn oog smeren. Zolang Igor zo sloom is zal dat geen problemen geven en daarna zien we wel weer verder.

Helaas dacht ik pas aan het maken van de foto toen Igor alweer in zijn mandje zat en hij wilde er niet meer uit komen om te poseren.

groetjes,
Ina

7 opmerkingen:

katja zei

Tja, we moeten maar geloven dat Igor daar in het mandje zit...alhoewel, ik zie zijn donkere kop tegen een lichte achtergrond (zijn lijf) geloof ik.

Hopelijk gaat het inmiddels beter met hem! Arm Iegje!

ina zei

Igor is inmiddels weer helemaal zijn oude lieve en luie zelf.
En hij zat echt in het mandje, dacht u soms dat wij met lege mandjes naar de dierenarts gingen, mevrouw Katja?

Jacq. zei

Fijn om te horen dat het al weer wat beter gaat met Igor. Maar heeft ie nou gevochten of niet?

Cisca zei

Het zou wel een idee zijn . Leeg mandje bij de dierenarts en de patient lekker thuis. Fijn dat het weer goed gaat.

ina zei

@Jacq: Dat wil hij niet zeggen.

Wilma zei

Wat fijn dat alles weer goed gaat met Igor. Je schrikt toch altijd weer even als ze zich niet lekker voelen. Dikke knuf!

Wad Woord en Wol zei

Blij te lezen dat Igor weer is opgeknapt.