maandag 20 januari 2014

Bericht uit het asiel

Sinds de verhuizing naar het tijdelijke onderkomen eind december, heb ik nog geen foto's gemaakt van bewoners van de 'Katblad-schuilhutten' a.k.a. adoptiehokken. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de inrichting van het nood-asiel zodanig is, dat je niet vanuit bijv. de hal of een gangetje kan zien wie in welk hok vertoeft.

Bram: "Hoezo 'zonder ramen'?"
(foto door Marlies,
van Dierentehuis Stevenshage )
 
Alle deuren zijn zonder ramen, naar kattenhal 2, met het Katbladhok, kom je alleen via de ruimte met knaagdieren en vogels (en wie er net in een quarantaineruimte bezig is geweest met de katten verzorgen en knuffelen (zoals ik meestal), heeft geen toegang meer tot deze ruimtes). Het tweede adoptiehok staat tegenwoordig niet in de 'echte' ziekenboeg van de quarantaine, maar in quarantaineruimte D. In dat kamertje zaten tot vorige week drie katten, die allemaal niesziekte hadden gehad en misschien nog besmettelijk waren (dus eigenlijk ook een soort 'ziekenboeg'). In ons Katblad-hok: Keizer, die in oktober vorig jaar ook even in dit hok heeft gezeten toen dat nog in de oude ziekenboeg stond.

Keizer is een hele lieve kater, zo eentje die er door zijn dikke 'katerkop' veel stoerder uit ziet dan hij in werkelijkheid is (nl. nogal 'verlegen' en bang voor onverwachte bewegingen, maar een ontzettend kroelerd als hij je vertrouwt). Vorige week heeft hij zijn eigen huis 'gevonden' bij een jong stel. Zij hebben laten weten dat hij de eerste dagen veel onder de bank zat, maar inmiddels al tevoorschijn komt om te spelen en dat ze ook al met hem hebben kunnen knuffelen. En hij is dol op aaien en eten en dat scheelt natuurlijk enorm bij het wennen.

Katja

Geen opmerkingen: