zaterdag 21 december 2013

Grote veranderingen in het asiel

Zowel Joris als Maarten hebben inmiddels het asiel verlaten.
Joris is gaan samenwonen met een meneer (die trouwens, net als Het Katblad, ook een adoptiehok in het asiel sponsort).
Maarten woont bij een moeder en dochter, samen met een hondje en een andere kat, Kees, die zij een aantal jaar geleden uit het asiel adopteerden.

Ook Waggel (die trouwens een poes is en geen kater, zoals ik dacht toen ik het bericht gekoppeld aan deze link schreef), oud bewoonster van ons adoptiehok in de ziekenboeg, is eindelijk verhuisd naar haar nieuwe huis (zij bleef wat langer omdat ze eerst goed moest herstellen van het trekken van bijna haar hele gebitje). Haar nieuwe mensen stuurden een berichtje naar de facebook van Stevenshage.
Zo is maar weer eens bewezen dat ook de wat oudere en krakkemikkige katten heel goed terecht kunnen komen.

Deze drie katten boften alledrie dubbel: ze hebben niet alleen nu een fijn eigen huis, maar konden ook net op tijd het asiel verlaten vlak voor 'de grote verhuizing' naar de tijdelijke opvang:

Eén van de tijdelijke kattenhallen (met een adoptiehok van Het Leidsch Katblad)
is hier bijna gereed voor de verhuizing van de katten.
Inmiddels zijn alle katten nu 'overgeplaatst'.


Men is deze week eindelijk begonnen met het slopen van het grootste deel van het asiel (alleen de hondenkennels blijven staan). Op de plek van de centrale hal en alle kattenkamers en -hallen wordt het komende jaar een heel nieuw asiel gebouwd. Wie geïnteresseerd is in meer 'verbouwingsfoto's' (of tot nu toe verhuisfoto's en sloopfoto's) met maar eens wat rondkijken op de facebook van het asiel.

Katja

3 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Leuk om een kijkje te nemen in het asiel, te zien hoe men het nu even met veel minder ruimte moet redden! En wat een gezellige vent, die rooie!

katja zei

Da's een mand die zich vermomd heeft als kat. Of bedoelt u een andere rooie???

Jacq. zei

Ja, mevr. Katblad, welke rooie??? Katja, fantastisch dat ze geplaatst zijn!