zondag 1 december 2013

De verhuizing


Beste Mevr. Katblad,

Ik bevind me sinds enkele dagen al in een zeer depressieve stemming.
Ik snap het niet want onze vorige verhuizing greep me niet zo aan. Mijn mens zegt dat dat komt omdat we toen in dezelfde straat bleven. Het was zomer en we waren erg snel klaar met de verhuizing. Maar nu zitten we al weken in de bende. Dozen en steeds meer dozen. Er verdwijnen ineens meubels als ik even weg ben. Verkocht zegt mijn mens dan. We gaan fris en fruitig met nieuwe dingen in het nieuwe huis wonen. Maar dat wil ik helemaal niet. Ik ben erg gehecht aan de spullen. Ook al mocht ik er niet op of in zitten en alleen maar naar kijken. Mijn eigen spullen gaan wel mee. Maar ja, dat is toch niet hetzelfde. Het wordt een kale boel hier en dat duurt nog tot half december. Aan wat er dan gaat gebeuren ....ik wil er niet aan denken. Ik verkeer dus veel buiten de deur. Maar het is koud en regent veel. Daar heb ik dus ook niks aan.

Ik was erg ontroerd door de adviezen nadat u mijn brief geplaatst had. En daar zit wel wat in allemaal. Mijn buurvrouw had een hond die ook veel lekkere happen kreeg. Die was 12 kilo te zwaar en best wel jong toen zij dit jaar ingeslapen moest worden. De blaffert en ik waren wel geen vrienden maar ik vond het wel een triest eind. Sinds die tijd krijg ik al die happen van de buurvrouw. Ik dacht er verder niet over na. U heeft mij de ogen geopend. Niet dat ik mezelf te dik vind ofzo. Maar ik ben wel veel dikker dan vorig jaar. Ik kan niet meer zo makkelijk over de schutting komen.
In het nieuwe huis hebben we geen schutting zegt mijn mens. Een heg, struiken en een hek. Dat klinkt ook wel leuk eigenlijk. Want om nou elke keer met mijn dikke buik over de schutting te schuren is ook niet je dat.

Ik heb dan ook besloten mijn verzet te staken en mee te gaan. Ik moet er niet aan denken om als een kat in de goot te eindigen. Dat heb ik al eens meegemaakt en dat was gewoon een rotleven. Mijn mens kan daar nog enorm kwaad over worden. Hoe iemand het flikt om zo'n lieverd als ik ben dat aan te doen. Ik heb het dus eigenlijk wel getroffen hier. Er woont hier maar 1 kat die bij haar geboren is. Het evenbeeld van uw Mevr. Troy. En ik ben altijd jaloers op die Janus.Want hij heeft niet meegemaakt wat ik heb meegemaakt. Mijn mens maakt wel eens een grapje over haar verzameling gevonden voorwerpen. Maar dit vind ik zeer ongepast. Daar kunnen wij ook allemaal niks aan doen, hè.

Ik lig de laatste week veel in de hondenmand tussen de 2 Blafferts in. Dat is een nieuw probeersel van me. Ik vind er veel troost zo.

Ik kan u helaas nog geen foto sturen. Ik zie er droevig uit en mijn haar wil ook niet goed zitten. Zo kan ik me nattuurlijk niet vertonen als u me wilt voorstellen als uw razende reporter. Dat zou een verkeerd beeld van mij geven.
Ik ben van nature een zeer vrolijke en vriendelijke kat met een buitengewoon sociale inborst. Dat zou nu niet te zien zijn op een foto.
Alles hangt zogezegd. Als u begrijpt wat ik bedoel.

Het is droog. Ik ga maar weer eens buiten kijken of daar nog wel alles klopt.


Met vr.gr., Bram

9 opmerkingen:

katja zei

Beste Bram, gelukkig heb je besloten om mee te gaan met de verhuizing, want achterblijven dat kon alleen maar verkeerd aflopen volgens mij...
Mag je nu in het nieuwe huis helemaal niet meer naar buiten, of alleen de eerste tijd niet?
In ieder geval veel sterkte gewenst met het leven in de chaos van de komende verhuizing!

katja zei

@Cisca (ik hoop dat je dit niet voorleest aan Bram). Ondanks dat Bram nu niet op de foto wil, lijkt het mij toch wel heel leuk om eens een foto te zien hoe hij tussen de blafbeesten ligt. Misschien kan je proberen stiekem een foto te maken als hij slaapt?

Wilma zei

Jaaaaaaaaaa, wij zijn gek op foto's!

Jacq. zei

FOTO! FOTO!Ben nu wel erg benieuwd...

ina zei

Ja, Cisca, heeeel graag een foto van Bram! We zullen hem niet afrekenen op zijn kapsel.

Anoniem zei

Berichtje van Bram.
Mijn mens kan nu geen foto maken ook al zou ik op de foto willen. Ze zorgt hier alleen voor ons en is heeft een serieuze chronische ziekte. Ze kan soms dagen niet goed uit de voeten.En de verhuizing trekt een zware wissel op haar.Ik heb al geprobeerd om in de dozen te wroeten op zoek naar het toestel.Maar dat is mij strikt verboden om nog een keer te doen. Mijn mens heeft plechtig beloofd om zo snel mogelijk na de verhuizing foto's te maken. Ze vind het erg spijtig maar het is ff niet anders. Ik vind het best wel zielig voor haar allemaal maar het is haar eigen stomme schuld dat ze soms zo beroerd is. Wie gaat er nu verhuizen als het zoveel werk is. Het is echt heel vervelend. Ik wil altijd door de voordeur naar binnen maar moet via de keukendeur omdat daar een kattenluik zit. Nu doet ze gewoon de voordeur niet open als ze voor pampus op de bank ligt en pijn heeft. Echt heel vervelend allemaal want nu moet ik helemaal omlopen om binnen te komen. NOU JA ZEG!! Bram

katja zei

Okee Bram, we zullen niet meer zeuren om een foto (komt jou zeker wel goed uit hè, nu je haar niet goed zit).
Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk voor haar is, vooral met van die katten die het niet schijnen te willen snappen dat dat luikje er niet voor niets zit.

Anoniem zei

Ik weet best waar een katteluik voor dient. Ik heb er zelfs al 1 gemold.Te wild naar binnen komen en daar ging het klepje. Slechte kwaliteit hoor. En wat denkt u van de storm vandaag??? Hoe ziet uw haar eruit als u buiten bent geweest? Dat zal ook wel fraai op een foto staan.Nee een foto moet toch wel flatteus zijn.

Bram

Annemieke zei

Bram, als de verhuizing achter de rug is en je een goede jaardag hebt, wil ik graag een foto van je zien. Voor nu: veel sterkte voor je mens met alle verhuis perikelen en veel succes voor jou met de stress.