vrijdag 12 juli 2013

Eindelijk weer nieuws uit het asiel

Hok 5 van de ziekenboeg (één van de twee 'adoptiehokken' gesponsord door Het Leidsch Katblad) heeft ongeveer twee maanden leeg gestaan (wat op zich een goed teken is, omdat het betekent dat er al die tijd geen katten zo ziek en/of besmettelijk waren dat ze dit hok nodig hadden). Vorige week heeft er eindelijk een nieuwe logé zijn intrek genomen in 'onze' schuilhut.
Hij is Tjerk genoemd. Hij liep al een tijdje rond ergens in de Mors en op een gegeven moment viel het mensen op dat hij er steeds magerder en slechter uit ging zien, waardoor men de conclusie kon trekken dat hij er geen huis in de buurt had. Toen hij in het asiel aankwam had hij wat ontstoken ogen doordat hij een 'vlaagje' niesziekte had. Daarom zijn zijn ogen een tijdje gezalfd.
Eigenlijk was hij verder niet echt ziek maar wel erg mager en aan zijn schrokkerige manier van eten kan je ook zien dat hij flink honger geleden moet hebben.
Zijn ogen liggen ook nog wat diep, wat hem een heel aandoenlijk aanzicht geeft (hier kneep hij ook zijn ogen dicht tegen de flits, waarbij zijn 'knipvlies'/derde ooglid tevoorschijn kwam). Het is een heel aanhankelijk beestje dat zo graag op schoot kwam dat hij daardoor bijna niet te fotograferen was (stilstaan kon hij ook al niet).
Katja
 

5 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Wat zijn de vooruitzichten voor deze lieverd, Katja?

Jacq. zei

Ach, wat is ie aandoenlijk om te zien! Ik hoop dat hij snel een baasje krijgt waar hij veel op schoot kan zitten...

Inge zei

Wat een lief ventje!
Ik hoop ook dat iemand hem snel een gouden mand geeft.

ina zei

Ach, wat kijkt hij droevig..

katja zei

Zijn vooruitzichten: ik denk dat wanneer hij eenmaal hersteld is hij snel geplaatst zal worden. Het is zo'n aanhankelijk beestje en hij lijkt me ook nog vrij jong (vergeten te vragen hoe oud hij geschat is). Maar voorlopig moet hij het nog even rustig aan doen: hij mocht een dagje 'los' in het ziekenboegkamertje (omdat hij op het moment de enige is daar). Maar zijn weerstand is niet erg goed, dus kreeg hij meteen weer meer last van zijn oogjes...