zondag 18 november 2012

Ton uit ziekenboeg, Marina er in...

Nieuws betreffende schuilhut nr 5 in de ziekenboeg van asiel Stevenhage:
Ton, het schattige halflangharige kitten waarover ik op 16 oktober berichtte, heeft anderhalve week geleden het asiel verlaten om te gaan wonen bij een leuk gezin met twee wat grotere kinderen en een andere kat. Het gaat goed met hem, hij niest nog wel wat. En hij zit graag op schoot heeft men laten weten. 
Dit is vooral extra goed nieuws, omdat Ton tussen het vorige bericht en dit bericht in nog een heel erge 'terugval' heeft gehad: hij leek in eerste instantie geheel genezen na de erbarmelijke staat waarin hij verkeerde toen hij van de straat was gehaald, maar toen hij, voordat hij geplaatst zou worden, gevaccineerd werd, stortte hij helemaal in en had zo'n hoge koorts (en nieste bloed) dat er voor zijn leven werd gevreesd. Daarom is iedereen nu extra blij dat het zo goed met hem gaat in zijn nieuwe huis.

Voor Ton in de plaats is een nieuw rood-wit kitten gekomen van ongeveer 10 weken oud. Zij is Marina genoemd, naar de burgemeester van Kaag en Braassem, die net in Stevenshage op bezoek was toen er een naam werd gezocht voor dit kleine zwervertje.
Marina kwam mager en uitgedroogd binnen, met niesziekte en had het zo benauwd dat zij een paar dagen opgenomen is geweest bij de dierenarts. Sinds zaterdag logeert zij nu in het door het Leidsch Katblad gesponsorde hok.

(Volgende week hopelijk foto's van Marina)

Katja

Geen opmerkingen: