zondag 17 juni 2012

Eshtan in de kattenhal

In de bijlage gaan we de komende twee jaar volgen wie de logé's zijn in de door Het Leidsch Katblad gesponsorde 'adoptiehokken' in de kattenhal en de ziekenboeg van dierenasiel Stevenshage.

Dit is Eshtan. Hij logeert in de door Het Katblad gesponsorde 'schuilhut' (hok 14) in de kattenhal. Hij kwam binnen in het asiel op 29 februari 2012. Een bijzondere dag en een bijzondere kat! Eshtan is zo'n leukerd dat ik aanvankelijk verwachtte dat hij wel binnen een week geplaatst zou worden. Maar door zijn drukke karakter blijkt hij zeker niet voor ieder huishouden geschikt...
Hij komt uit het centrum van Leiden en kwam daar telkens bij een bedrijf om eten bedelen. Een ongecasteerde kater van een jaar oud, waarschijnlijk de hort op gegaan toen zijn hormonen begonnen op te spelen en niemand die naar hem op zoek is gegaan toen hij niet meer thuiskwam. 
Omdat hij een navelbreukje had, is dat tegelijkertijd met zijn castratie onder volledige narcose verholpen.  


Het nieuwe bordje voor Eshtans hok moet nog gemaakt worden,
maar hier ziet men hoe zo'n bordje op een ander hok er uit ziet.
Het is een enthousiaste knul, die geen moment stil kan zitten. Zeker niet als hij net uit zijn hokje losgelaten wordt. Van de ongeveer twintig foto's die ik maakte zijn er maar een paar enigzins gelukt.   


Hij springt van hok naar hok, hangt over de rand naar binnen te kijken, hengelt met zijn poot naar binnen, natuurlijk juist bij de katten die dat het minst op prijs stellen.

Hij is ontzettend nieuwsgierig en wil alles en iedereen van dichtbij bekijken. Hij is dol op spelen, maar is daarbij soms te wild en weet (nog) niet hoever hij mag gaan. Voor kinderen is hij daardoor een beetje te fel. En omdat hij niet zo lief doet naar andere katten, kan hij beter een huis voor zich alleen hebben. En dan wel een huis waar hij naar buiten mag, zodat hij lekker op onderzoek uit kan en daarbij zijn tomeloze energie een beetje kwijt kan.


De katten in de hal mogen bij toerbeurt een paar uurtjes los uit hun hokje, en kunnen dan gebruik maken van diverse grote krabpalen, verschillende mandjes, ligplekjes zowel binnen als (via een kattenluikje) buiten in een overdekte ren.
  
 
Maar omdat Eshtan zich in het asiel eigenlijk te pletter verveelt, loopt hij vaak zo te 'klieren' bij andere katten, dat men besloten heeft hem elke dag 's middags in de buitenren te zetten, met het kattenluikje dicht, zodat hij toch zijn energie wat kwijt kan, zonder dat de andere katten teveel last van hem hebbenEshtan zit nu dus al zo'n drie-en-een-halve maand in het asiel en heeft in die tijd ook nog gepo(e)seerd voor een professionele dierenfotograaf!   Deze fotograaf kwam een aantal dieren fotograferen om ze extra in het zonnetje te zetten en zo hopelijk bij te dragen aan een snelle plaatsing. 

foto: Sanne van de Berg
Eshtan vond deze 'photo shoot' in eerste instantie een beetje spannend, wat je op deze prachtige foto kan zien. Twee andere foto's uit deze sessie zijn door het asiel gebruikt voor Eshtans pagina op Stichting Dierenasiels en Internet.

Volgende aflevering over Boris in de ziekenboeg.

Katja

2 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Deze rakker doet ons een beetje aan de Wams denken!
Maar wat een goed begin van deze serie over "onze" schuilhutten, Katja! Dank je wel! We kijken nu al uit naar het verhaal over Boris in de ziekenboeg!

ina zei

Tjonge, die is druk! Wel een leuke knul, maar die moet inderdaad absoluut naar buiten kunnen, anders breekt hij het huis af.