dinsdag 29 mei 2012

Nog meer arme sloebers in het asiel...

Het LKB gaat tijdens de zolderverkoop geld ophalen voor de o.a. de adoptie van een kattenhok in dierenasiel Stevenshage.
Waarom kan het asiel elke extra bijdrage altijd goed gebruiken? Het asiel vangt per jaar ongeveer 600 katten (en 400 honden) op, daarnaast natuurlijk nog konijnen, cavia's en vogels. Subsidies en inkomsten uit pension en plaatsingsgelden zijn lang niet voldoende om alle kosten te dekken, dus donateurs, eenmalige giften, adopties van hokken en de jaarlijkse collecte zijn altijd hard nodig!

Zeker omdat er ook vaak dieren binnenkomen die extra zorg nodig hebben of voor wie extra dierenartskosten worden gemaakt. Zoals Tran hiernaast... Hij ziet er van voren misschien vervaarlijk uit, en er lijkt ogenschijnlijk niet veel mis met hem.Maar zie je hem van de zijkant, dan valt op hoe akelig mager hij is en op zijn rug is hij vreselijk kaal. Ondanks dat hij nu al een tijdje goed te eten krijgt, komt hij helemaal niet aan. Hij zal een bloedonderzoek nodig hebben om uit te zoeken wat er mis is met hem. En dan afhankelijk van de uitslag waarschijnlijk medicijnen en/of een dieet.

De foto bovenaan dit stukje laat Guido zien. Ook hij was vreselijk mager bij binnenkomst, maar gelukkig voor hem komt hij wel aan nu hij van de straat is gehaald. Hij was dus duidelijk vermagerd door zijn zwerversbestaan en niet door een onderliggende ziekte.Hier nog een foto van onze 'ster' van vorige week, Viejo. Omdat ze zo superzielig kan kijken, ook na haar ooglidcorrectie (daarvoor was het natuurlijk helemaal een drama). Viejo heeft trouwens geboft, want zij is deze week geadopteerd door een mevrouw die speciaal oude katten nog een paar mooie laatste jaren wil bieden. 


Verder komt het ook regelmatig voor dat er een kat met suikerziekte in het asiel zit. Deze katten zitten er meestal een flinke tijd, omdat het wat lastiger is een nieuw huis voor ze te vinden. Tijdens hun verblijf in het asiel worden ze twee keer per dag 'gespoten' met insuline. Dit kan natuurlijk niet alleen tijdens kantoortijden, dus het betekent dat een asielmedewerker 's avonds, wanneer het asiel allang gesloten is, nog even langskomt om deze kat eten te geven en te spuiten.

Eén van deze katten was Red, die inmiddels al een paar maanden een eigen huisje heeft. (Deze foto heb ik 'geleend' van de facebook-pagina van dierentehuis Stevenshage )
Tot zover de arme-sloebers-special... 
Komt allen naar de zolderverkoop ten bate van het asiel en de zwerfkittenopvang (hierover volgt nog een bijlage door mevrouw Katblad).

Katja

Geen opmerkingen: