dinsdag 22 mei 2012

Arme sloebers in het asiel

Misschien herinneren onze lezers zich nog Miepie, de 11-jarige kater die in asiel Stevenshage terecht kwam toen zijn mens in het verzorgingshuis was overleden. Miepie had een heel slecht gebit waaraan hij geopereerd moest worden, maar moest eerst voldoende aansterken om deze operatie te ondergaan. Op het laatste moment werd zijn operatie voor de zekerheid uitgesteld, omdat er op dat moment wat katten last van niesziekte hadden. Maar voordat er een nieuwe afspraak met de dierenarts gepland was, kwam er iemand die Miepie graag een leuke oude dag wilde bieden. Miepie mocht alvast mee met zijn nieuwe mens en zal binnenkort nog op kosten van het asiel aan zijn gebit geholpen worden.
Rond de tijd dat Miepie in het asiel belandde, ontstond er het idee bij wat lezers van het Katblad om het asiel wat geld te doneren als bijdrage in de kosten van Miepies operatie. Uiteindelijk heeft Mevrouw Katblad toen bedacht dat het handig was deze inzameling te combineren met die voor de kittenopvang tijdens het Katblad-feest op 3 juni. De inzameling wordt dan wel wat algemener voor de katten in het asiel (dus niet specifiek voor Miepie).

Om nog eens te laten zien waarom extra donaties bij het dierenasiel altijd heel welkom zijn, wil ik u hier een paar 'arme sloebers' tonen, die nog niet het geluk hebben gehad, zoals Miep, dat er iemand speciaal voor hen viel, ondanks hun hoge leeftijd, ziekte, handicap of andere 'beperking'.


Allereerst is daar Viejo, spreek uit Bjègo, wat Spaans schijnt te zijn voor 'oud' (en voor dement en
stokdoof volgens de asielmedewerksters, die overigens heel liefdevol over haar vertellen).

Viejo is geschat op minstens 13 jaar, maar is waarschijnlijk ouder, ze komt net zo oud en breekbaar over als redactiekat mevrouw Troy.   Toen ze net in het asiel zat heeft ze een operatie gehad aan haar oogleden, die naar binnen gekruld waren, waar ze erg veel last van had. Inmiddels zijn haar oogleden weer helemaal hersteld. Het is een schat van een poesje, zou liefst de hele dag op schoot zitten en gekroeld worden.


Dan is daar Pimpy, hij hoort bij Hicky. Deze twee katers van zeven jaar oud zijn in het asiel beland omdat hun mens geen tijd meer voor hen had. Pimpy had een niet goed geheelde breuk aan zijn rechtervoorpoot en na korte tijd bleek dat de poot niet meer te redden was. Daarom heeft hij net een pootamputatie ondergaan. Hij moet het nog rustig aan doen, maar als alles goed gaat loopt hij binnenkort weer als een kievit (nou ja, één met drie poten dan).


Voorlopig ziet hij er nog erg zielig uit, met zijn 'lampenkapje'. Het is de bedoeling dat de jongens samen een nieuw huis vinden, want ze zijn erg aan elkaar gehecht.En hier hebben we Esla, een verlegen schildpadpoesje van elf jaar oud. Afgestaan omdat haar mens niet meer voor haar kon zorgen. Drie jaar geleden zat ze ook al eens in het asiel, toen ze gevonden was als zwervertje. Esla krijgt een speciaal dieet omdat ze allemaal wondjes onder haar kinnetje heeft, door een overgevoeligheid of allergie voor 'gewoon' voer. Het lijkt erop dat Esla vrouwen leuker vindt dan mannen en daarom trekt ze het liefst in bij een vrouw die alleen woont.
Volgende week nog meer arme sloebers in de bijlage...

Katja

2 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Fijn dat Miepie een nieuw mens heeft gevonden! Nu al die andere arme sloebers nog! Het is allemaal weer hartverscheurend, die haarfabrieken in het asiel...

Sabine zei

Als ik toch wat meer plek zou hebben in huis........
Strik erom en mee die lieverds.
Goed idee die inzameling, kun je teninste iets doen, al is het maar een beetje.