zaterdag 7 januari 2012

Verzoeknummer van mevrouw Katblad

Het gaat de laatste week niet zo goed met Faffie:

Hij eet bijna niet en lijkt vaak misselijk. Daarom gisteren toch maar met hem naar de dierenarts geweest (had het afgewacht omdat hij al achttien is en ik ook eigenlijk niet teveel polonaise meer aan zijn lijf wil als het gewoon de ouderdom zou zijn. Maar ja, ouderdom gaat misschien wel gepaard met minder eetlust, maar natuurlijk niet met misselijkheid...)
Dus is er gisteren toch bloed geprikt om te proberen de oorzaak van de misselijkheid te achterhalen. Daarnaast heeft Faffie een onderhuids infuus gehad omdat hij licht uitgedroogd was. Ik omschreef de gevolgen van dat infuus aan mevrouw Katblad als 'een "zwabber" met vocht onderaan zijn borstkas' en haar verzoek was om daar eens een foto van te maken met een verhaaltje er bij. Bij deze dus.

Toen we net terug waren van de dierenarts zag Faffie er een beetje uit als een zeboe, met zo'n zwabberende lel tussen zijn voorpoten.

De vloeistof (ca. 200 ml) was trouwens ergens op zijn rug erin gespoten, maar gaat op zoek naar het laagste punt.
Later, toen ik foto's ging maken voor dit stukje was de vloeistof nog lager gezakt en hing toen ergens tussen zijn achterpoten.

 
Jullie denken misschien 'ja, zo'n hangbuik hebben alle (gecastreerde) katten toch', maar kijk dan maar eens naar het volgende plaatje dat ik vandaag maakte, toen de vloeistof blijkbaar in zijn lichaam opgenomen was.

De 'zwabberende' lel is duidelijk verdwenen.
Gisteren, eigenlijk al voordat hij naar de dierenarts ging, had Faffie een betere dag, waarop hij verschillende keren een beetje blikvoer (A/D) aangelengd met water opgeslobberd heeft, maar vandaag is het eigenlijk weer 'pet', ondanks dat hij ook een tabletje tegen misselijkheid heeft gehad. Maandag kan ik bellen voor de uitslag van het bloedonderzoek...

Katja

7 opmerkingen:

Jacq. zei

Ach Faffie nou toch...Sterkte met hem, Katja!

mevrouw K. zei

Hé Kat,
Sterkte met Faf! Ik hoop dat hij toch nog gaat opknappen....
en dank voor je verhaal.

ina zei

Ach, arme Faffie. Hij ligt er wel erg lekker warm bij op de eerste foto. Verwen hem maar met lekkere hapjes (voor zover hij die wil eten) en veel knuffels. Sterkte, Katja.

Wilma zei

Heel veel sterkte met Faffie en een dikke knuf voor jullie beiden.

Inge zei

Van mij ook sterkte Katja.
Hopelijk zit hij in een kleine dip en knapt hij weer snel op.

katja zei

Bloeduitslagen (niercheck) waren goed, dus daar ligt het niet aan. Morgen gaat de dierenarts nog eens naar hem kijken.
Wat betreft het eten is het een beetje 'pappen en nathouden' (ik weet dat het eigenlijk wat anders betekent, maar dekt toch wel aardig de lading, het eten wat hij eet zijn vnl. met water aangelengde 'papjes' waar hij dan wat van oplikt)

Annemieke zei

Veel sterkte! Hopelijk knapt hij weer op.