dinsdag 18 oktober 2011

Lucifers familie

Van Trix (het mens van Lucifer, die nog steeds vermist wordt, sinds dit voorjaar) kregen wij het volgende verhaaltje over Lucifer en haar andere huisdieren:

Dukey is de oudste en is zes jaar. Heb ik vier jaar geleden uit Rotterdam gehaald. Woonde daar bij een jonge man wiens relatie uit was. Hij moest de hele dag werken en Dukey zat dus heel veel alleen.

Raisa is vier jaar en heb ik via Marktplaats gekocht van een gezin uit Purmerend. Zij moest weg want was te veel. Ze hadden twee kinderen, twee honden, vier  katten en werkten allebei overdag.
Ik heb altijd katten gehad en Siamezen. Mijn eerste Siamees is negentien geworden. De tweede is hier uit de Wevershof gestolen toen hij ongeveer negen jaar oud was. Heb ik heel veel verdriet van gehad.

Lucifer was aan komen lopen hier in de Wevershof. Had een bandje met telefoonnummer en bleek uit Nieuw Vennep te komen. Waarschijnlijk meegereden in een auto... De eigenaar wilde hem niet meer terug want volgens hem liep hij vaak weg. Ik heb Lucifer ongeveer zes jaar gehad.....
Heb ook twee Yorki's gehad waarvan de een drie jaar geleden is gestorven. Tommy is vijftien en het gaat gelukkig nog vrij goed met hem. Dus nu heb ik nog Dukey, Raisa en Tommy.

Dukey is een dondersteen maar ook heel lief. Wil heel vaak aangehaald worden. En als ik niet genoeg aandacht aan hem besteed tikt hij op mijn schouder. Hij heeft ook de gewoonte dat als ik buk voor een kast om onverwacht op mn rug te springen en me als overstap te gebruiken om op de kast te komen.
Raisa is ook heel aanhalig en een echt meisje. Was in het begin heel afstandelijk maar langzamerhand bijgetrokken. Ze was ook heel mager toen ik haar kreeg. Het was eng om haar aan te raken, één en al bot. Maar nu is ze gelukkig een lekker stevig meisje geworden.

Ze kunnen heel erg goed samen opschieten. Slapen en spelen met elkaar, soms ook ruzie zoals een broer en zus betaamt. Als ik ben weggeweest zitten ze allebei trouw te wachten bij de deur of voor het raam. Als ik Tommy 's avonds uitlaat zitten ze samen heel hard te schreeuwen op het balkon. Ze weten dan precies waar ik loop en Raisa heeft een hele harde zware stem, het is geen gehoor!

Dit was het zo'n beetje in het kort (nou ja kort...)  
Groetjes, Trix

4 opmerkingen:

katja zei

Wat een prachtige beesten zijn dat zeg. Ik vind het zo grappig dat de meeste siamezen altijd lekker bij elkaar en andere poezen in het mandje gaan liggen. Tenminste, ik zie dat wel vaker op foto's met siamezen (of oosterse kortharen).

Mevrouw Katblad zei

Dank je wel Trix, voor deze leuke reportage!
Ik wist trouwens niet dat Lucifer al een geschiedenis had als "wegloper". Het is dus heel goed mogelijk dat hij gewoon ergens anders is gaan wonen.....
Thassos de Terraskat heeft (toen zijn mensen op vakantie waren) ook een keer zijn koffers gepakt. Heeft wekenlang bij een andere familie gewoond en kwam opeens op een dag weer thuis. Hij had toen een bandje om met een vreemde naam in een kokertje! Ook liep hij eens een keer helemaal naar Leiderdorp toe. Zomaar! Gewoon met de wind mee of zoiets...... Misschien heeft Lucifer dat ook wel gedaan!

ina zei

Dukey heeft dezelfde tekening als Igor, verder lijkt hij helemaal niet op hem. Wat een bijzondere jongen is Lucifer, hij wilde nu misschien een ander deel van Nederland verkennen. Wel fijner om zo te denken dan aan een ongeluk en het is best aannemelijk.

Wilma zei

Dat valt mij ook vaak op Katja dat Siameesachtigen vaak stapelkatten zijn.