zaterdag 14 augustus 2010

Frutsel
Nadat Pippi was opgehaald heb ik nog even geholpen met het verschonen van de benches en hokken waar de kittens in zaten. Toen kwam er een wat oudere vrouw binnen die vertelde dat ze vanmorgen was aangevallen door een vals kitten dat in de quarantaine-afdeling zat en ze liet me haar verbonden arm zien. Dat kitten zou gevochten hebben, waardoor het een oog zou zijn verloren en waardoor het geestelijk helemaal verknipt zou zijn. Deze mevrouw vertelde dat ze eerst voor de dierenambulance had gewerkt en nu sinds een week als vrijwilliger bij het asiel werkte. Ze was erg belangstellend naar het werk dat ik deed als poezenmoeder en ik heb haar daar het een en ander over verteld.

Even later werd mij gevraagd of ik het bewuste kitten, genaamd Frutsel, bij mij in de opvang wilde nemen. Frutsel was gisteren als 'zwerf' binnen gebracht. De da heeft geconstateerd dat het ontbreken van haar linker oog aangeboren is (en dus niet het gevolg van een vechtpartij!). Wat ik te zien kreeg, was een heel bang en onzeker grietje dat achterin de vervoersbox zat.
Ze zit nu in de kattenkamer en ik kan zien dat ze tijdens mijn afwezigheid al op de kattenbak is geweest en dat ze al wat brokjes heeft gegeten. Nu heeft ze zich teruggetrokken in het onderste gedeelte van de krabton. Mijn eerste indruk is dus meer die van een bang en onzeker kitten, dan van een vals kitten. Ze gromt of blaast totaal niet en reageert soms met een mieuw op mijn praten. Ik heb haar zelfs al even heel voorzichtig onder haar kinnetje kunnen kriebelen. Jammer toch dat mensen zo snel conclusies trekken.
Hoe oud ze is weet ik niet, want ik ga haar nu nog niet oppakken om te wegen, maar ik gok op een week of 6. Dit arme grietje heeft duidelijk al veel negatieve dingen meegemaakt in haar nog zo korte leventje.

Wilma

6 opmerkingen:

katja zei

Hopelijk houden ze die nieuwe vrijwilligster bij het asiel een beetje in de gaten. Iemand die een klein, bang, eventueel niet goed gesocialiseerd katje waarschijnlijk koste wat kost wil aaien, 'aangevallen' wordt en dan het kitten als 'vals'en verknipt beschouwt, zou eigenlijk niet zo 'los' in een asiel moeten mogen rondlopen...

katja zei

Vergeet te zeggen: achgossie, wat ziet Frutsel er aandoenlijk uit. Sukses gewenst bij het socialiseren en hopelijk krijgt ze toch nog wat vertrouwen in mensen.

Hans zei

Frutsel,

je verdient veel en veel beter!!!!!
Ik hoop dat je heel snel je gouden mandje vindt!

Mevrouw Katblad zei

Ach, nog zo afhankelijk en klein; vertroetel haar maar lekker Wilma! Hopelijk komt ze er weer helemaal bovenop.

Annemieke zei

Arme Frutsel! Maar je bent goed op je plek bij Wilma - hopelijk wordt je hier wat zelfverzekerder.
Sommige mensen kunnen zich niet zo goed verplaatsen in andere mensen/dieren. Hopelijk ziet ze snel het licht. Les 1 in katten is toch dat als ze niet geaaid willen worden, ze kunnen uithalen. Zelfs als je ze met de beste intentie wilt aaien (dat weet die kat niet altijd).

katja zei

Hoe gaat het met Frutsel trouwens ?