donderdag 24 november 2011

Poezenbungalow

Mevrouw Betty uit Laren heeft ook een Schuilhut gemaakt in haar tuin!
Ze gebruikte daarvoor een compostton:

Het is een kurkdroog onderkomen geworden; in het laagje beukenblad wat erin lag was al achterin een slaapkuiltje gemaakt. Op het beukenblad nu eerst stro gelegd, toen een vierdubbele plaid met een vochtwerend laagje, daarop een laag lekker ruikend hooi, maar bij de ingang rechts wat minder gelegd om makkelijk entree te krijgen. Ik heb de tuinstoel tegen de bak gezet + deksel er overheen om regen tegen te houden. En een bakje startvoer voor de verkenner neergezet. Volgens mij een riant onderkomen, bestand tegen regen en vorst. Bij mooi weer willen alle katten bovenop deze bak liggen, mooi uitzicht en veilig.



Nieuwsgierig als ik ben dacht ik na 2 uur, waar is Mumu, hij ligtaltijd tegen de verwarming. Toch maar eens kijken bij de nieuwe hut, roepen, geen sjoege, maar ja, er zit niet voor niets een schroefdeksel op. Ja hoor, verontwaardigd stormde hij weg. Een prachtig rondgedraaid bedje was al gemaakt, lekker hoog,en nu maar wachten op de inval van buiten als Mumu er in zit of omgekeerd.




















groetjes Betty

4 opmerkingen:

de redactie zei

Zo'n prachtige schuilhut hebben wij nog nooit gezien! Wat een geweldig idee!

Ma Tok zei

Wat schitterend! Je kunt wel zien dat deze bungalow in het Gooi staat.

katja zei

Wat een riante schuilplek zeg !
Ben benieuwd of er ook 'zielige' katten gebruik van gaan maken.
In ieder geval heeft Mumu een lekker tuinhuisje er bij gekregen :-)

Jacq. zei

Wat een goed idee, zeg!Kan ik ook wel gaan maken voor Thijs, de rode kater die wel een huis heeft maar daar blijkbaar niet graag is, want nu slaapt hij vaak in mijn fietsmandje (die ik uiteraard ook heel aangenaam warm heb gemaakt).