zondag 7 augustus 2011

Ceesje gezond!


15 augustus wordt Ceesje al weer 17, waarmee ze dus net iets jonger dan mevrouw Troy is. Ze werd de laatste tijd erg mager, vooral van achteren.


Dik is ze nooit geweest, zo mager en bovendien kaal bij haar achterste dat ik me ernstig zorgen ging maken. Dus van de week naar de dierenarts voor nier-, suiker- en schildkliercontrole. Ze moest ook ondergaan dat er een stukje nek kaalgeschoren werd. Wat ze niet leuk vond, maar toch gelaten onderging. Uit het bloedonderzoek bleek dat alle waarden wat hoog waren, maar binnen de bestaande normen. Voor de zekerheid is er nog een monster bloed naar een officieel laboratorium gestuurd (zal wel Utrecht wezen), woensdag hoor ik de uitslag. Het gewicht viel overigens ook heel erg mee. Ze was 2,8 kilo en in december vorig jaar bij de APK 3 kilo precies.

Overigens spreek ik haar naam uit als Seesje, ik heb haar destijds genoemd naar de burgemeester, Cees Goekoop. Maar de dierenartsassistente zei tegen me: “U mag naar binnen met Kees”. “Nou dat wordt wat” gaf ik als antwoord. De assistente keek me verbaasd aan. Mijn collega die als chauffeur dient als ik met de katten naar de dierenarts moet heet Kees!
Hans

4 opmerkingen:

ina zei

Haha, Hans bij de dierenarts naar binnen met zijn chauffeur.

de redactie zei

Gelukkig dat Seesje niets ernstigs mankeert! Nu nog even de andere uitslag afwachten. En hoe was het met Kees z'n waardes?!

Hans zei

Kees zijn waardes zou ik niet weten, maar het definitieve bloedonderzoek wijst uit Ceesje eigenlijk niets mankeert.

Mevrouw Katblad zei

Dat is goed nieuws, gefeliciteerd. Bent u al op weg naar de markt om een lekker visje voor haar te halen?