maandag 28 november 2016

Kattencafé in Rotterdam

Ooit in een ver verleden van Het Katblad schreef Annemieke een bericht over haar bezoek aan een kattencafé in Osaka, Japan. Voor mij leek dit toendertijd een soort onbereikbaar 'paradijs op aarde': omringd te zijn door zoveel katten die natuurlijk allemaal geaaid willen worden of op schoot willen, terwijl je ondertussen lekker van een stuk heerlijke cake en een kopje koffie geniet. 
Maar we zijn bijna negen jaar 'verder' en ook in Nederland bestaan inmiddels een aantal kattencafé's. Eerlijk gezegd was me dit helemaal ontgaan totdat ik hoorde van een kattencafé dat in september geopend ging worden in Rotterdam. 
Enthousiast togen mijn zus (die in Rotterdam woont) en ik op een vrijdagochtend in oktober naar de Hoogstraat (in de buurt van station Blaak en de beroemde Markthal), waar 'Pebbles Kitty Cat Café' gevestigd is.

We hadden van tevoren gereserveerd om niet de kans te lopen voor niets te komen, want er kunnen maar een beperkt aantal mensen binnen zitten en het is niet de bedoeling dat de katten onder de voet gelopen worden natuurlijk. Maar gelukkig was het lekker rustig toen we kwamen.

We bestelden koffie en taart en toen dat geserveerd werd sprongen er meteen twee katten bij ons op tafel. Maar hoe bescherm je én je taart én je hete capuccino? Mijn zus kwam op het lumineuze idee om de schoteltjes op de kopjes te zetten. Het meisje dat ons bediende zei "Ja, dat doen meer mensen".

Dexter vond het niet lief van ons dat hij niet van taart en capuccino mocht meegenieten. Het andere katje was al snel naar een andere tafel verhuisd om te kijken of daar nog wat te snaaien viel.
Nadat die later nog een stuk zalm van een sandwich van de high tea aan weer een andere tafel had gejat en daarmee door het kattendeurtje naar de ruimte 'ALLEEN KATTEN - JUST CATS' was gerend, kregen de poezen wat poezensnoep geserveerd in een speciale puzzel. Zo hadden de gasten even de tijd om ongestoord van hun lekkernijen te kunnen genieten.
Maar dit respijt was van korte duur. Gelukkig hadden wij inmiddels ons 'eten' op. Er hingen wat speeltjes op een rekje en ik probeerde een leuke speelsliert uit (rechts op de foto). Maar Pixel vroeg zich af of er nog wat lekkers in m'n rugzak te vinden was.
Eén van de drie zwarte katjes ging telkens vlakbij het loketje voor de bestellingen zitten, zodat ze als niemand keek de keuken in kon springen...
Roffa had net geconstateerd dat er alleen maar lege kopjes op deze tafel stonden.Ook hier viel niets meer te halen...Kortom, het was een fantastische ervaring en we kunnen niet wachten om nog een keer te gaan!

Katja6 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Wat een geweldige plek!
En leuke reportage ook!
Hoeveel katten woonden daar wel niet?

Saskia zei

Jaaa, was leuk! Inmiddels zijn er wel een paar katten weer "vervangen" geloof ik, omdat het toch wat te stressvol voor hen was, zoals dexter, jammer genoeg want die was wel leuk!!

katja zei

Ik geloof dat er plek is voor acht katten. Ze zijn afkomstig uit asiel Sliedrecht en de medewerkers van dat asiel houden ook een oogje in het zeil of de katten op hun plek zitten daar en niet gestrest worden van de omgeving en/of de andere katten. Daarom zijn drie van de katten waarmee ze begonnen inmiddels via het asiel teruggehaald en/of herplaatst. En ik geloof dat ze daar inmiddels drie andere voor in de plaats hebben, maar dat weet ik niet zeker.
Twee van de katten willen ze dus blijkbaar samen herplaatsen zie ik op de facebook van asiel Sliedrecht: https://www.facebook.com/dierenasielsliedrecht/photos/a.694623973940479.1073741833.570860619650149/1134289386640600/?type=3&theater

De derde was een bengaal, die inmiddels herplaatst is. Die kon geloof ik toch niet zo goed met andere katten.

Ik kan me best voorstellen dat het even duurt om een beetje evenwichtige groep te vinden die het met elkaar en in die omgeving naar de zin heeft.

Mevrouw Katblad zei

Oh, zoiets zouden we eigenlijk ook in Leiden moeten hebben!

Ma Tok zei

Ik ben in de zomer met Annemieke naar het kattencafé in Newcastle geweest, ook heel erg leuk.

Jacq. zei

Geweldig! Daar wil ik zeker een keer naar toe. Wie gaat er mee??