zaterdag 31 oktober 2015

Scout weer in asiel

Bijna drie jaar geleden zat Scout in een van de hokken van asiel Stevenshage die toen gesponsord werden door het Leidsch Katblad. Een katertje van rond de vijf maanden dat gevangen was in een vangkooi bij een zwerfkattenkolonie in Woubrugge. Bij het vangen viel op dat hij lang niet zo schuw was als de verwilderde katten van de kolonie. Maar tijdens zijn asielperiode bleek dat hij toch weinig vertrouwen in mensen had. Daarom is toen een plekje voor hem gevonden op een boerderij.Ik zat net op de lijst met plaatsbare katten te kijken en zag tot mijn verbazing dat Scout blijkbaar weer in het asiel zit. Omdat hij op de boerderij ontdekt heeft dat hij aandacht en knuffelen toch wel heel fijn vindt en hij zelfs een naburige woonwijk in trok (op zoek naar meer huiselijkheid?) wordt nu een 'echt' huis voor hem gezocht, zo eentje waar hij lekker op de vensterbank in het zonnetje kan liggen.
Ik zal volgende week eens bij hem gaan kijken, al hoop ik natuurlijk dat hij dan al een nieuwe huis heeft gevonden.

Katja

15 november 2015:
Scout is inmiddels besproken. Ik ben vorige week even bij hem wezen kijken. Hij laat zich nu lekker aaien, het is echt een lieverd. 
Hij is weer in het asiel terecht gekomen omdat hij het niet meer naar zijn zin had bij de boerderij en steeds naar de woonwijk toe trok. Daar hebben mensen hem uiteindelijk naar het asiel gebracht, waar uit zijn chip bleek dat het Scout was. 

21 november:
Scout is inmiddels naar zijn nieuwe huis vertrokken. Hij woont nu bij mensen waar hij naar buiten kan als hij dat wil, maar waar hij ook lekker van de gezelligheid binnenshuis kan genieten.

Asiel Stevenshage heeft tegenwoordig ook een eigen blog.
En natuurlijk ook nog steeds een facebook-pagina.
Daarnaast is er nu ook een pagina waarop de gevonden dieren vermeld worden.

2 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Ach gossie...
wij hebben hier even overlegd, maar de Boez werkt niet mee. Hij heeft het eigenlijk al te druk, vindt hij, en wil er niet nog een huisgenoot bij.
Hou je ons op de hoogte, Katja?

katja zei

Ik heb aan aanvulling op het bericht eronder geschreven vandaag.