maandag 1 december 2014

Swieb niet bij de kachel weg te slaan!

 
Swiebertje is al weer een jaar bij mij. Wat gaat de tijd hard. Van de zomer en tot twee weken geleden was hij hele nachten op stap en vaak kwam hij niet voor de middag thuis. Ik begon me al zorgen te maken dat hij weer aan het zwerven was gegaan, maar sinds de nachten koud geworden zijn is hij niet bij de kachel weg te slaan. En doet hij wat alle gezonde katten doen: eten en slapen.
 
Hij was de laatste weken zich vaak aan het wassen en krabben. Hij bleek erg veel vlooien te hebben. De druppels uit de supermarkt hielpen niet, dus druppels bij de dierenarts gehaald. Hij had ook een lintworm en een teek. Ik heb achter elkaar hem een lintwormpil gegeven, vlooiendruppels en de teek met een chirurgische pincet verwijderd. Hij liet alles zonder noemenswaardige protesten toe, ik had me ingesteld op een worstelpartij met zijn scherpe klauwen, maar niks van dat alles! Hij kan heel goed opschieten met het cyperse katje van de buren, die hij zelfs verdedigt tegenover een grote witte kater!
 
Hans

3 opmerkingen:

Cisca zei

Wat fijn dat Swieb zo goed gesetteld is. Vooral de 2de foto is schitterend. In vervoering voor de kachel. Swieb weet wat goed is voor hem Geniet maar lekker van de winteravonden samen. Doen wij hier ook

Truus zei

Hoi Hans,

Mijn katten zijn ook opvallend meer binnen. Ze zijn nog jong en vragen wel meer aandacht nu ze zich meer vervelen binnen:)En de dagelijkse rondwandeling samen met baas of bazin zit nu helemaal in hun systeem.Katten zijn echte opportunisten:)

Ina Rus zei

Wat ziet Swieb er goed uit, zeg! Helemaal geen zwerver meer.