vrijdag 18 januari 2013

Bericht uit het pleeggezin van Renard

Hij is hier nu een weekje. Dus ik weet nog niet alles van hem af, maar het lijkt een vriendelijk vent: echt een oudere jongere die graag van zijn rust geniet op een knus plekje. Als hij zou kunnen praten, zou hij volgens mij zeggen dat hij ff aan vakantie toe was. Op schoot hoeft niet zo, maar naast de computer liggen als ik op de toetsen rammel, vindt hij prima. Gewoon een gezellige, stevige jeweetwel kater dus. Hij verdient echt dat hij snel een plekje in een eigen huis vindt.        
tekst en foto: Marianne                          
 
Renard gaat in het pleeggezin onder de naam Hazes door het leven, vanwege zijn stevige stemgeluid (dat hij vooral de eerste dagen toen hij nog moest wennen veel liet horen).
Waarom is deze kat trouwens Renard genoemd? Ik meen mij uit september te herinneren dat hij op de Vossiuslaan gevonden was en vandaar op z'n Frans naar Reinaard de Vos genoemd was (maar op Wikipedia zie ik net dat we dan eigenlijk Renart zouden moeten schrijven. En Gerardus Vossius heette eigenlijk ook gewoon maar Gerrit Vos, maar dat terzijde).
 
Katja

1 opmerking:

ina zei

Hahaha, Hazes! Past goed bij hem, ook bij zijn uiterlijk.