maandag 8 november 2010

Etalagekatten


Enige tijd geleden plaatste mevrouw Katblad een foto van een kat in een etalage in de Burchtsteeg. Ook ik vind het leuk om katten in etalages te bekijken, zoals deze prachtige dikke rode kater die reclame maakt voor Sammy’s hengelsporthuis in de Korevaarstraat. Als ik daar op de bus wacht kijk ik altijd even of hij op zijn vertrouwde plekje ligt. Vanochtend lag hij er heerlijk te pitten. Toen ik met mijn camera terugkwam, was hij helaas wakker, maar wel bereid om even te po(e)seren.
Hans

6 opmerkingen:

ina zei

Wat een heerlijk beest.

Mevrouw Katblad zei

De baas van de zaak woont bij ons in de Katbladstraat en heeft sinds kort ook thuis (weer) een poesje! Deze is nog maar een paar weekjes oud, ook een rode met witte pootjes en ze heet Loesie! We gaan binnenkort op huisbezoek!

Hans zei

Oh,

ik dacht dat hij boven de zaak woonde, omdat ik die rooie daar ook wel eens zie. Maar vertel hem maar dat die rooie een dertiende maand verdient voor alle racleme die hij voor zijn baas maakt!

de hoofdredacteur zei

Wij zullen de zaak onderzoeken....

Mevrouw Katblad zei

Wel, mevrouw Katblad ging op onderzoek uit en ontdekte het volgende:
de hengelsportzaak die wij bedoelen heet Sam's Hengelsport en zit aan de Hoge Woerd! Als het goed is zit daar een zwart-witte tussen de hengels. De zaak die u bedoelt, meneer Hans, heeft een andere naam. Sam heeft daar trouwens wel gewerkt, maar dat is heel vroeger geweest....

Hans zei

Ah, dus die zwartwitte is er nog! Daar ben ik heel blij om. Volgens mij is er nog zo een mooie winkeldochter (Ik moet die term vaak uitleggen aan personeel bij ons op Naturalis, maar nu bedoel ik het als grapje).

Dat is mevrouw Zandvliet, van de gelijknamige reisboekenwinkel. Ik daag de lezers uit van haar een foto te maken.